밀대로 반죽을 네모나게 밀어줍니다. 사각형 반죽의 맨 위쪽 테두리(몸에서 먼 부분)를 집어 든 뒤, 나머지 반죽의 3분의 1지점까지 접어줍니다. 사각형 반죽의 맨 아래쪽인 반대쪽 테두리를 집어 들어 처음에 접힌 부분이 덮이도록 접습니다. 이를 5번 반복하면서 각 과정 사이에 5분간 휴지합니다.
성형
반죽을 통나무 모양으로 말아줍니다. 원하는 크기로 균등하게 반죽을 자른 뒤, 동그랗게 모양을 냅니다. 반죽이 부드러워야 합니다.
2. 랩으로 덮은 뒤 30분간 휴지합니다.
찌기
반죽을 찜기에 넣으세요. 반죽이 서로 들러붙지 않게 적당히 간격을 띄워 둡니다.
반죽이 단단해질 때까지 찝니다.
찜기에서 꺼낸 뒤 한 김 식혀 따뜻할 때 차려 냅니다.
We use cookies to ensure that we give the best browsing experience on our site and to analyze site traffic anonymously. AcceptRejectLearn more
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.